Verhalen, muziek en nieuwe gerechten

Beste Zeeuwse Hemelvriend(in),

Vertel me een verhaal…

Op een rustige ochtend bij een eerste kop koffie of aan het einde van een lange avond, napratend met de laatste gasten. Het zijn momenten waarop mensen ons soms bijzondere verhalen over hun leven vertellen. Verhalen die bijblijven omdat ze levenslessen bevatten. Verhalen die we eigenlijk met meer mensen zouden willen delen. Op een aantal woensdagavonden in het najaar en in de winter willen we daarom een soort mini TED Talks gaan organiseren in de Zeeuwse Hemel met als titel “Vertel me een verhaal…”
Op woensdag 26 oktober bijten we het spits af met een wel heel bijzondere verhalenverteller: onze 19-jarige zoon Okke. Zijn verhaal met als titel “How dance put my life in motion” neemt ons mee langs zijn niet altijd gemakkelijke levensweg waarin dans de sleutel bleek te zijn naar het vinden van zichzelf.
Wil je erbij zijn? Welkom! Mail even naar info@dezeeuwsehemel.nl om te reserveren.

Om 19.00 uur begint Okke met zijn verhaal. De entree is gratis.

Voor wie vantevoren mee wil eten: Monique serveert om 18.30 uur een gezonde en lekkere “dansmaaltijd” geïnspireerd door de nieuwe gerechten op de kaart. (12,50).

Heb je zelf een goed verhaal dat je graag wil delen? Stuur ons een mailtje en we nemen contacy met je op!

Terug op de planken…Judy Blank!

We beginnen weer met onze zondagse muziekmiddagen: elke laatste zondag van de maand verwelkomen we een bijzondere singer-songwriter op onze Zeeuwse Hemelplanken. Eén van onze favorieten trapt op 30 oktober om 15.30 uur af: Judy Blank! Ze was finaliste van de Beste Singer Songwriter van Nederland en vertolkt, evenals vorig jaar, prachtige eigen liedjes.

“Novello” uit Griekenland

Onze Griekse achterbuurman heeft 2 weken geleden zijn olijven geoogst. Blijkbaar op het beste moment want zijn olie kreeg de hoogst mogelijke onderscheiding van het keuringsbureau: Premium! Hij vertelde dat hij speciaal zo vroeg mogelijk naar de olijfpers was gereden zodat de persen nog niet warmgedraaid waren en de olie werkelijk koud geperst werd. Hierdoor werd de optimale kwaliteit bewaard. En nu al hebben wij het op vat! De lekkerste echt groene dikke olijfolie. Kom allemaal proeven! (en lekker nahoesten, want peperig is ie wel!)

Najaar op het menu

Met het herfstseizoen brengen we ook een aantal nieuwe gerechten op het menu. Natuurlijk is de pompoensoep er weer. Maar ook een heerlijke hartige taart met gekarameliseerde peren uit onze tuin. Een verrassend vegetarisch gerecht van kastanjechampignons met geroosterde cashewspread en gekruide bloemkoolrijst. En de lamstajine van de zomer is nu een vistajine met gemarineerde kabeljauwhaas en gestoofde groente. Stiekem al een weekje uitgeprobeerd en meteen al een groot succes bij de voorproevers! De pasta met gekonfijte eend is terug (op veler verzoek) en het broodje hummus heeft een “make over” gekregen. We smeren het nu nameljk op een desembroodje gecombineerd met rode pesto, gefermenteerde zure kool en sterrekers. Gezond maar o zo lekker!

 Kom luisteren en proeven, laat storm en wind maar komen, het is heerlijk in de hemel!

Niet meer geinteresseerd? Afmelden