Nieuw repertoire

Beste Zeeuwse Hemelvriend(in),

Met een nieuw seizoen komen er ook altijd nieuwe gerechten op onze kaart. Wat te denken van een groene voorjaarssoep met vers geplukte munt, courgette en tuinerwtjes? En als we dan toch courgettes hebben, dan ook meteen maar een courgette-spaghetti ervan gedraaid. Samen met Japanse sobanoodles vormen ze een heerlijke salade met mango, basilicum en radijs. Voor de liefhebbers van onze merquezworstjes is er goed nieuws: de hele zomer kun je er van genieten in een speciale nieuwe combinatie van gegrilde meiraap met een gele yoghurtsaus met kurkuma.  Meer zin in een op de huid gebakken visje? We vonden een exotische handgeoogste zwarte peper uit de hoge bergen van Nepal. Wat een smaakontdekking! Peper die naar grapefruit smaakt. Met deze zogeheten Timut peper marineren we de vis. 

Erbij serveren we in balsamico gekonfijte knoflookteentjes en handgerolde couscous. Maar voor wie niet zonder onze zelfgesneden frites kan…dat mag natuurlijk ook. Voor vegi-, flexi- en andere tariërs hebben we een combi verzonnen die het samen als diner en afzonderlijk als lunch of voorgerecht goed doen: eerst een gegrilde halve avocado met limoenroom en komijn, daarna een Franse klassieker: oeuf cocotte. Een pannetje uit de oven met gestolde Schouwse weide-eitjes, tomaat en champignons, gekruid met wilde oregano en sumak. Je eet het met in olijfolie en zeezout gegrilde bruschetta van desembrood. 

Na al deze nieuwe hemelse heerlijkheden nog even aandacht voor ander nieuw “repertoire”: op 22 mei a.s. presenteert Joost samen met Stefan Fokker hun eerste gezamenlijke plaat ‘Waan’ in theater Fizi in Zierikzee. De plaat komt uit op vinyl en CD en bevat bijzondere Nederlandstalige liedjes, uiteenlopend van rustige ballads tot swingende jazzy songs. Stefan en Joost worden vergezeld door maar liefst 10 gastmuzikanten (waaronder Franklin Schieman, Jaap Verseput, Hans de Munnik, Willem van Maanen, Rudy Klippel, Anita Duinhoven, Riny Sluys en Rishi Yadava), dus het belooft echt één groot muzikaal feest te worden. Het concert begint om 15.00 uur en er zijn nu nog enkele kaarten (10 euro) verkrijgbaar in de Zeeuwse Hemel. Je kunt mij ook mailen om kaarten te reserveren op info@dezeeuwsehemel.nl 

Niet meer geinteresseerd? Afmelden