Nieuwsbrief oktober 2015

Beste Zeeuwse Hemelvriend(in),

Dagelijks schrijven mensen zich in voor onze e-mail nieuwsbrief. Om na een tijdje te komen vragen of het e-mailadres wel goed is doorgekomen, “want we hebben nog geen nieuwsbrief ontvangen”. Geen zorgen; je e-mail doet het prima, echter, de dagelijkse ‘weetjes’ en nieuwtjes verschijnen tegenwoordig op onze facebookpagina. En daarbij versturen we 4 x per jaar, bij de wisseling van onze kaart, een uitgebreidere nieuwsbrief. Hierbij dus!

De nieuwe gerechten op ons menu
Een van onze bijzondere nieuwe gerechten is spaghetti met gekonfijte eend, champignons en een “taartje” van wortel, sinaasappel, gember en truffel. Het klinkt als een bizarre combi, maar blijkt onweerstaanbaar lekker te zijn. Helemaal met de truffelchipjes van onze Spaanse importeur erbij…Natuurlijk hebben we ook een paar nieuwe vegetarische gerechten op de kaart. Wat te denken van een speltdeegtaartje met zoete aardappel, gepofte tomaat en geitenkaas met citroentijm? Of een salade met gegrilde aardpeer, hazelnoot en balsamico? Een spannende combinatie is ook de Hollandse (!) quinoa met avocado en piment d’espalette, een heerlijke lichtpittige rode peper uit Baskenland. Voor de vleesliefhebbers is er een runderstoof met Zeeuws Kriekenbier, vijgdadelazijn en cranberry’s. Ook nieuw is een verrassend Indonesisch kipgerecht met een zelf gevijzelde  satésaus. Die saus is letterlijk een verhaal apart. We kregen het recept van Angela die erbij zei: “Let op, wij Indo’s houden altijd één ingrediënt geheim!” Omdat we er toch graagl nog een ‘Zeeuwse Hemel-draai’ aan geven, waren we daar niet zo bang voor. Het resultaat is een saus die heen en weer lijkt te kaatsen in je mond…Eerst proef je zoet met wat zout, dan ineens limoen, gevolgd door een pepertje en dan eindelijk nog eens de vers gebrande pinda’s, o ja, het heette inderdaad satésaus…maar dan heel anders. Benieuwd geworden? Kijk voor het volledige menu op onze site!

Wijn-spijsavond met Astrid Joosten
Het najaar is niet compleet zonder een wijn-spijsavond met Astrid Joosten. En dat staat dit jaar op zaterdag 14 november op het programma! Reserveer zo gauw mogelijk want deze avonden zitten snel vol. We genieten en proeven van een 5 gangen-menu met bijpassende wijnen voor 60 euro per persoon. Astrid zal ons weer van alles vertellen over de wijnen in het glas en de lekkerste spijscombinaties daarbij.

Huis-,  tuin-, en keukenfilosofie in de Zeeuwse Hemel
Voortgekomen uit de dialoogtafel die vorig jaar bij ons werd georganiseerd, hebben we de afgelopen maanden met een aantal mensen gebrainstormd over een tweemaandelijks filosofisch café in de Zeeuwse Hemel. En binnenkort gaan we daadwerkelijk van start. Er hebben zich al behoorlijk wat geïnteresseerden gemeld via info@dezeeuwsehemel.nl. De thema-middagen worden ingeleid door een filosoof, maar het is de bedoeling om vooral ook samen in gesprek te gaan over actuele onderwerpen die dicht bij ons staan. De precieze datum staat nog niet vast. Stuur even een mailtje als je geïnteresseerd bent, dan houden we je op de hoogte.

Muziek op de Zeeuwse Hemelplanken
Geen zondag hoeft meer saai te zijn als je van livemuziek houdt. We hebben al kunnen genieten van V.O.F. de Kunst, een open podium en natuurlijk ook van Joost zelf die, begeleid door Stefan Fokker, zijn mooiste nieuwe liedjes bracht. Hou de agenda op Facebook in de gaten of laat je spontaan op zondag verrassen!

Ook op dinsdag open!
Na de drukke zomerweken waarin we 7 dagen open waren, gingen we in september aanvankelijk weer op maandag en dinsdag dicht. Maar na het zoveelste teleurgestelde gezicht voor onze dichte deur hebben we besloten om in elk geval dinsdagmiddag weer open te gaan. Kom dus lekker lunchen of met een warme chocomelk genieten van de laatste zon in de tuin, het is daar nog steeds goed toeven tussen de prachtig oranje herfsbladeren!

Niet meer geinteresseerd? Afmelden