Zomers tafelen

Beste Zeeuwse Hemelvriend(in),

Dat we jullie niet meer elke week met mailtjes willen bestormen, betekent natuurlijk niet dat we het nooit meer doen…het bruist in de Zeeuwse Hemel en dat willen we graag met jullie delen! Vanaf vandaag hebben we een nieuw menu, een nieuwe kaart en een nieuwe wijn- en drankenkaart.

Hoogzomers (in de tuin) dineren
De openingstijden hebben we deze zomer aangepast aan het goede leven…op zes avonden per week, van dinsdag tot en met zondag, zijn we ook ’s avonds open!

Het drie gangen menu (€22,50)...maar je kunt ook iets anders van de kaart kiezen
Met deze temperaturen maken we bijna alles „iced”, niet alleen de smoothies, de thee en de koffie, maar zelfs de soep: ijskoude „gazpacho” met vers gepureerde biologische tomaten, geroosterd brood, knoflook, paprika, olijfolie en sherryazijn. Eenmaal afgekoeld eet je vervolgens een strandgerecht op niveau: garnalenkroketjes met Vlaamse friet. Daar serveren we een groene salade met versgeplukte kruiden en bloemen bij. Als toetje mag je een Koekela-taartje uitkiezen.

Wijn en bier
We hebben nu dus - eindelijk! - een prachtige wijnkaart met talrijke bijzondere wijnen. Aan de planken hangt per wijn een beschrijving, met daarbij suggesties voor wijn-spijscombinaties. Natuurlijk zijn alle wijnen ook tegen gereduceerd tarief in onze winkel te koop voor een Zeeuwse Hemel-avondje thuis. Naast onze wijnen biedt de drankenkaart ook speciaal geselecteerde borrels en bieren, waaronder een eigen amberblond Zeeuwse Hemelbier dat we samen met een bevriende Belgische brouwer hebben ontwikkeld. De eerste flessen verwachten we volgende week…

Nieuwe tapas
In Spanje lopen er schapen rond van het ras „Manchego”. Hier hebben we het Walcherse melkschaap…”Onze” schapenkaas staat nu al een paar weken te marineren „op z’n Manchego’s”: in olijfolie, knoflook, pepers en een geurige kruidenmengsel met wilde tijm… Kom hem proeven, hij staat als een van onze nieuwe tapas op de kaart. Combineer je verschillende tapas dan heb je een volwaardig menu!

Tot zover deze nieuwsbrief, check voor kleinere berichtjes tussendoor ook onze facebookpagina: facebook.com/dezeeuwsehemel

Niet meer geinteresseerd? Afmelden