Van romige antipasti tot verleidelijke dolci

Beste Zeeuwse Hemelvriend(in),

Vorig jaar genoten we rond deze tijd in Italië van de lentezon! Daar proefden we voor de eerste keer romige Burrata, een ‘geboterde’ (burro = boter) variant op buffelmozzarella: van buiten mozzarella, van binnen mascarpone. Het smelt op je tong, helemaal als je hem serveert op een bedje van gegrilde groene asperges. Een passend gerecht dus om de Zeeuwse lente mee te beginnen!

We blijven in Mediterrane sferen met als hoofdgerecht een pasta met chorizo, rozemarijn en citroen met daarbij een salade met venkel, lente-ui, sinaasappel en Taggiasche olijven. Toen we het zelf aten ontdekten we dat onze Grüner Veltliner er heel goed bij smaakt!

Uit het nieuwe kookboek „Koken tussen Italiaanse vulkanen” bakken we tot slot een spannende dolce met de onweerstaanbare naam „Minne di vergine”, oftewel „maagdenborstjes”: een gevuld koekje van zanddeeg in de vorm van een koepeltje, bekroond met een gekonfijte kers als tepel…laat nu de lente maar komen!

Het menu vanaf donderdag 20 maart

Voor
Gegrilde groene asperges met romige buffalo-burrata 

Hoofd
Pasta met chorizo, rozemarijn en citroen en een venkelsalade met sinaasappel en Taggiasche olijven.

Toe
Minne di vergine: zandkoekjes gevuld met ricotta, fruit en chocola

Het menu kost 22,50

Ook op onze dagelijkse kaart zijn een paar nieuwe gerechten te vinden. Bijvoorbeeld veldsla met buffelmozzarella, pijnboompitten en en pesto. En wat dacht je van een voorjaarssoep met geroosterde tomaat, venkel en sinaasappel? Of getoast desembrood waarop een plakje Lardo di Collonata is gesmolten met wat pecorino en honing? Over die Lardo (heerlijk gekruid Italiaans spek gerijpt in marmeren bakken) is nog veel meer te vertellen maar daarover een volgende keer!

 

Niet meer geinteresseerd? Afmelden