De Indiase Hemel

Beste Zeeuwse Hemelvriend(in),

„Die film moet jij echt gaan zien, de geuren komen je bijna tegemoet!” Zo’n aanbeveling hoef ik maar één keer te horen, dus zagen wij 
zondag „The Lunchbox”, een Indiase film over hoe heerlijk eten iemands hart kan verleiden…waarna ik vervolgens weer verleid werd om Indiaas te gaan koken!
Een extra moeilijkheidsgraad is het feit dat Joost tegenwoordig regelmatig luncht bij een Indiaas tentje in Rotterdam. Daar rijdt hij graag een straatje voor om. 
Aan mij dus de uitdaging om een minstens zo lekkere Tikka Masala te maken… En ze hebben daar ook van die heerlijke zoete balletjes in een soort siroop 
als toetje, of ik die ook „even” wil reproduceren…

Of het gelukt is? Dat mogen jullie deze maand zelf komen proeven! Joost blijft voorlopig in elk geval thuis lunchen…
Het nieuwe Zeeuwse Hemelmenu serveren we vanaf donderdag 20 februari elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond voor € 22,50.
Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor één van de overige  gerechten op onze uitgebreide brasseriekaart.

Vooraf
Chaç (Indiaas brood) met een rode chutney van tomaat en abrikoos, en een groene chutney met koriander 

Hoofd
Tikka Masala met (biologische) kip, in yoghurt gegaard met gember, rode ui en specerijen, geserveerd met een spicey komkommer-mangosalade en basmatirijst

Toe
Gulab Jamun: in geklaarde boter gefrituurde zoete rozenballetjes met saffraan en kardemom

De lente zit in de lucht en er wordt hard gewerkt aan onze terrastuin. De oude havenmuur is gerestaureerd, de lange tafel wordt nog geschuurd,
er komt een nieuwe tuinbank…we krijgen zo’n zin in het nieuwe seizoen dat we besloten hebben alvast op zondagmiddag open te gaan!
We introduceren meteen een nieuwe traditie: kom zondags brunchen (vanaf 12.00 uur) en genieten van ons hemels ontbijt-lunchbuffet voor 15,- p.p.,
vol met allerlei Zeeuwse Hemelspecialiteiten. Wie weet tot zondag! 

 

Monique

 

 

 Niet meer geinteresseerd? Afmelden