Tijd voor Spaanse stoofpot en…Siciliaanse novello!

Beste Zeeuwse Hemelvriend(in),

 

Als je kookt met de seizoenen is het soms de kou die inspireert. Op een ander moment is het dat ene ingrediënt
dat alleen maar in die periode van het jaar beschikbaar is. In ons menu van deze week inspireert het seizoen op
beide manieren: om de kou te weren maken we een winters stoofpotje met chorizo, wortel, aardappel en karwij
en om het seizoen te vieren genieten we van de net binnengekomen Novello, de olijfolie onder de olijfoliën: geperst
van de eerste Siciliaanse olijven van 2013 en frisser en grassiger dan je je kunt voorstellen. Die olie kun je letterlijk
"drinken", zo lekker. Zo als de Italianen heel goed weten heb je dan bijna niets meer nodig om een fantastisch
pastagerecht te maken, een beetje knoflook is genoeg! Samen met een fris-knapperige salade en wat brood om
de laatste olie mee uit je bord te vegen, een waar olijfolie-feestje!

Het menu van donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 december

voor

Dadels met geitenkaas, pancetta en Turkse honing
• Spaanse croquetas gevuld met Ibericoham
• Libanese hummus met getoast desembrood en citroenolijfolie

hoofd

Spaghetti con Aglio e Olio met salade en brood 
Spaans stoofpotje met chorizo, wortel, aardappel en karwij
Biefstuk op stok met Vlaamse friet, citroenmayonaise en veldsla met tomaatjes

Toe

Hang-op met verkruimelde lange vingers en lemoncurd
• Taart van de Koekela
Baklawa met slagroom en citroen

PS

De Novello is nu natuurlijk ook in onze winkel te koop en perfect als kerstcadeau (of cadeautje voor je zelf!).
Combineer het met een mooie olijfboomhouten tapasplank, wat lekkere gedroogde Italiaanse worst van
Brandt&Levie en een vers desembrood en je hebt voor de voordeelprijs van 40 euro een prachtig pakket!

 

Niet meer geinteresseerd? Afmelden