Berlijn, Kollwitzplatz

De afgelopen jaren zijn we regelmatig in het voormalige Oost Berlijn geweest. We zijn vooral verliefd geworden op de buurt rondom Kollwitzplatz.

Lees meer: Berlijn, Kollwitzplatz

Een Amerikaanse blogger

stolen-goods

Zelfs tot ver over de grens reikt de Zeeuwse Hemel. Op Pete's blog is een uitgebreid artikel te lezen over het winkel café.{nomultithumb}

Zierikzee Monumentenstad

De Zeeuwse Hemel verscheen op de website zierikzee-monumentenstad.nl met een klein artikeltje over de opening van de nieuwe delicatesse zaak in Zierikzee.{nomultithumb}

zierikzee-monumentenstad

Venkel en rode ui in mango-azijn met stukjes walnoot, Thaise basilicum en verse mango

(2 personen)
• 200 gram veldsla
• 1 venkelknol
• 1 rode ui
• 1 mango
• Thaise basilicumblaadjes (met anijssmaak!)
• 2 eetlepels walnoot in stukjes
• 3 eetlepels olijfolie uit Calabrië
• 1 eetlepel mango-azijn
• Zeezout uit de Guérande
• Versgemalen peper

Schaaf de venkel en ui in flinterdunne plakjes en vermeng met de mango-azijn. Leg de venkel/ui bovenop de veldsla met daaromheen de mango in stukjes en er bovenop de walnoot en de basilicumblaadjes.
Sprenkel daarop wat olie, zout en peper. Lekker met desembrood van Menno!

Buffelmozzarella met tomaat, aardbei en basilicum

(2 personen)
 
• 200 gram veldsla
• 150 gram gehalveerde aardbeien
• 150 gram gehalveerde cherry tomaatjes
• 1 bol buffelmozzarella
• Handjevol basilicumblaadjes
 
• 2 eetlepels olijfolie uit Apulië
• 1 eetlepel vijgen-dadelazijn
• Zeezout uit de Guérande
• Versgemalen peper
 

Doe de tomaten en aardbeien door elkaar en laat een uurtje marineren in de vijgen-dadelazijn. Schik de sla op een bord en leg het tomaat-aardbeimengsel er boven op. Bestrooi met de basilicumblaadjes. Leg de buffelmozzarella in plakken naast de salade. Sprenkel de olijfolie over het geheel en bestrooi met peper en zout.

Veldsla met sinaasappels, dadels en walnoten

recept2(2 personen)

• 400 gram veldsla
• 2 of 3 sinaasappels (hangt van de grootte af)
• 50 gram verse dadels
• 50 gram grof gehakte walnoten

Dressing:
• 2 eetlepels Siciliaanse citroenolie
• Sap van 1 uitgeperste sinaasappel
• Zeezout uit de Guérande
• Versgemalen peper

Was de sla in koud water. Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de dadels overlangs door en verwijder de pitten. Schik de sla op een bord en leg er de plakken sinaasappel op, bestrooi met de dadels en gehakte walnoten. Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel de dressing over de salade.

Desembrood Van Menno met...

• Feta van Zeeuwse melkschaap
• In de Italiaanse zon gedroogde tomaten uit Ligurië
• Zeezout uit de Guérande
• Een paar blaadjes Rode Melde (spinazie-achtige groente uit onze winkeltuin)
• Rucola
• Scheutje olijfolie uit Apulië
• Vijgen-dadelazijn
• Geroosterde pijnboompitjes


Snij Menno’s brood in halve sneden.
Giet er wat olie op, beleg met sla, feta en tomaat.
Bestrooi met een beetje zout, pijnboompitjes en
besprenkel met vijgen-dadelazijn.