Jannie brengt Siciliaans pestorecept!

Juf Jannie (ze is de juf van de jongste Zeeuwse Hemeltelg Jillis) kwam met een heerlijk pesto recept.

We hebben het al mogen proeven en hebben ervan genoten. Een Hemelse aanrader!

Ingrediënten:


3 flinke tenen knoflook;

50 gram amandelen;

100 gram zongedroogde tomaten;

4 eetlepels ricotta;

2 eetlepels geraspte Pecorino of Parmesan;

Enkele takjes basilicum;

Enkele takjes platte peterselie

Olijfolie;

Zout, peper

Cayenne

Bereiding:

Pel de knoflook en doe ze met de amandelen in de blender en meng kort.

Voeg de tomaten, ricotta,pecorino en kruiden toe en meng onder toevoeging van een scheutje olie tot een smeuïge pasta.

Breng op smaak met zout,peper en cayenne-of chilipeper.

(Eigenlijk behoort deze pesto met een vijzel te worden gemaakt….)